Consiliul de observatori

Consiliul de observatori este organul colegial superior al Fondului Provocările Mileniului Moldova. Responsabilitățile majore ale acestui for țin de conducerea şi supravegherea funcţionării instituției, adoptarea deciziilor independente şi definitive privind subiectele primordiale privind implementarea proiectelor. 

Componenţa Consiliului de observatori se stabileşte de către Guvern. Numărul membrilor cu drept de vot este de 11 persoane, care reprezintă Guvernul (în continuare – reprezentanţii Guvernului), sectorul privat şi societatea civilă (în continuare – membri neguvernamentali) şi include: 6 reprezentanţi ai Guvernului (doi dintre care fiind preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului de observatori) şi 5 membri neguvernamentali. Membrii cu drept de vot participă nemijlocit la adoptarea deciziilor. Guvernul va fi reprezentat de către oficiali de cel mai înalt nivel din cadrul Guvernului sau altor autorităţi publice reprezentate.

Consiliul de observatori exercită sarcinile şi funcţiile stabilite în conformitate cu Statul FPM Moldova, acordurile proiectelor şi legislaţia în vigoare.

Activitatea Consiliului de observatori se desfăşoară într-o formă transparentă, prin ţinerea evidenţei în formă scrisă a subiectelor abordate şi hotărîrilor adoptate. Membrii Consiliului de observatori nu sînt remuneraţi pentru executarea obligaţiilor în cadrul Consiliului de observatori.

Name / Surname Function
Valeriu STRELEȚ Prim-ministru al Republicii Moldova, Preşedintele Consiliului de Observatori
Sergiu PALIHOVICI Secretar General adjunct al Guvernului, Vicepreşedintele Consiliului de Observatori
Anatol ARAPU Ministru al Finanţelor
Ion SULA Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare
Iurie CHIRINCIUC Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor
Valeriu MUNTEANU Ministru al Mediului
Alecu RENIȚĂ Lider, Mişcarea Ecologistă din Moldova
Alexandru SLUSARI Președinte, Federaţia Naţională a Patronatului din Agricultură şi Industria Alimentară
Emilia MALAIRĂU Director executiv, Asociaţia patronală „Camera de Comerţ Americană din Moldova”
Dumitru URSU Liga Bancherilor din Moldova
Vladimir FLOREA Președinte, Asociaţia Patronală “Uniunea Transportatorilor şi Drumarilor din Republica Moldova

Citește

FPM Moldova Vă urează sărbători fericite! Fondul Provocările Mileniului Moldova  vă urează un an nou fericit și plin de noi realizări! Sărbători Fericite și La mulți ani!... Mai multe companii internaționale și locale sînt interesate să participe la reabilitarea sistemelor de irigare în cadrul Program Circa 30 de companii internaționale și locale sînt interesate să participe în concursurile pentru reabilitarea și supravegherea lucrărilor de reconstrucție a două sisteme centraliza... Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact Președinții și directorii celor 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) au fost informații despre noile condiții ale Programului de credite pentru investiții în in...