Entitatea succesoare a Fondului Provocările Mileniului Moldova trece pe o nouă platformă electronică www.sda.gov.md

logo sda

Stimați parteneri, colegi și vizitatori ai portalului www.mca.gov.md,

Avînd drept misiune de a asigura în perioada 2016-2017 durabilitatea investiţiilor realizate în cadrul Programului Compact, Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova, entitatea succesoare a Fondului Provocările Mileniului Moldova, a lansat o nouă platformă electronică www.sda.gov.md.

Începînd cu astăzi, FDD Moldova va asigura comunicarea cu audiențele sale prin intermediului noului site corporativ. Astfel pe www.sda.gov.md se vor regăsi rezultatele activităților de bază pe care FDD Moldova are misiunea să le implementeze prin promovarea modelului de gestionare a fondurilor destinate investițiilor în infrastructură, acordarea asistenței Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigare create de către fermieri, facilitarea accesului la finanțare și extinderea suprafețelor irigare. 

Amintim că, Programul Compact reprezintă un program de asistenţă, care a fost oferit Republicii Moldova de către Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului (CPM) și a fost implementat cu succes în perioada anilor 2010-2015 de Fondul Provocările Mileniului Moldova. Instituţia publică FPM Moldova a fost creată de Guvernul Republicii Moldova pentru a asigura realizarea eficientă a Acordului „Compact” semnat pe 22 ianuarie 2010 de către reprezentanții CPM și Guvernului Republicii Moldova.

Acordul semnat a prevăzut implementarea Programului Compact prin investiții în tranziția la agricultura performantă și îmbunătățirea infrastructurii drumurilor din Republica Moldova cu scopul de a contribui la creșterea economică și reducerea sărăciei. Obiectivul Programului a fost centrat pe contribuția în creșterea veniturilor populației prin sporirea productivităţi agricole şi ameliorarea accesului la pieţe şi servicii. Valoarea Programului a constituit circa 262 milioane de dolari SUA, acordaţi sub formă de ajutor nerambursabil Republicii Moldova.

Citește

FPM Moldova Vă urează sărbători fericite! Fondul Provocările Mileniului Moldova  vă urează un an nou fericit și plin de noi realizări! Sărbători Fericite și La mulți ani!... Mai multe companii internaționale și locale sînt interesate să participe la reabilitarea sistemelor de irigare în cadrul Program Circa 30 de companii internaționale și locale sînt interesate să participe în concursurile pentru reabilitarea și supravegherea lucrărilor de reconstrucție a două sisteme centraliza... Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact Președinții și directorii celor 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) au fost informații despre noile condiții ale Programului de credite pentru investiții în in...