1 USD din creditele Compact generează circa 1,74 USD investiții totale în infrastructura poste-recoltare din Republica Moldova

Pînă la finele lunii mai 2012, prin Programul Compact au fost acordate 11 credite în valoare  totală de 2,94 milioane echivalent în USD pentru construcția și utilarea frigiderelor destinate păstrării fructelor și legumelor în stare proaspătă, precum și pentru alte investiții în infrastructura post-recoltare din Republica Moldova. Frigiderele vor avea o capacitate totală de peste 9 600 tone și vor fi utilizate pentru păstrarea și răcirea fructelor și legumelor.

Depozitele frigorifice vor fi construite în gospodării agricole din raioanele Dubăsari, Edineț, Briceni,Ștefan-Vodă, Strășeni, Criuleni, Căușeni urmînd să fie finisate pînă la finele anului curent.

De asemenea, din creditele acordate în cadrul programului Compact, producătorii agricoli au mai procurat utilaj pentru procesarea legumelor și fructelor, mijloace de transport pentru produsele agricole prelucrate, precum și linii de producere a ambalajului pentru fructe și struguri.

Conform estimărilor, 1 USD din creditele Compact a generat 1,74 USD investiții totale în poste-recoltare, iar pînă la fienle anului curent, atât numărul și volumul creditelor în cadrul Programului Compact, cât și volumul total al investițiilor în infrastructura post-recoltare, vor crește substanțial.

 

Citește

FPM Moldova Vă urează sărbători fericite! Fondul Provocările Mileniului Moldova  vă urează un an nou fericit și plin de noi realizări! Sărbători Fericite și La mulți ani!... Mai multe companii internaționale și locale sînt interesate să participe la reabilitarea sistemelor de irigare în cadrul Program Circa 30 de companii internaționale și locale sînt interesate să participe în concursurile pentru reabilitarea și supravegherea lucrărilor de reconstrucție a două sisteme centraliza... Reprezentanții AUAI au fost informați despre noile condiții ale programului de credite Compact Președinții și directorii celor 11 Asociații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) au fost informații despre noile condiții ale Programului de credite pentru investiții în in...